4.2 Szerinted a fogamzásgátlók és a szexuális nevelés biztosítása a rászorulók számára a fejlődő országokban rasszista dolog?

A) Igen
B) Nem


Segítség:

Ha nem indítunk egy beszélgetést a növekvő létszámunkról, akkor nem csak a természettel, hanem a nőkkel szemben is igazságtalanul járunk el, akiktől jobbára azt várják, hogy ‘töltség meg a Földet’. Irritál, amikor a szervezetek elkerülik a népesedés témáját, vagy amikor úgy beszélnek róla, hogy látszik, hogy teljesen félreértik, miről szól. Nem szeretem, hogy a legtöbben azt feltételezik, hogy a szegény országokban, vagy konkrétan a szub-szaharai afrikai térségben, ahonnan én származom, az embereket ne zavarná a létszám folyamatos, korábban példa nélküli növekedése.
Sokan tiltakoznak a témával szemben, főleg a gazdag országok lakói, olyan kifogásokat hozva, hogy ez rasszista, eugenikus, stb. A rasszista érvet bosszantónak tartom. Ugyan mi rasszista ezzel kapcsolatban? Jártál már az országunkban? Ellátogattál a vidéki területekre, ami országaink javát kiteszi? Érezted már a szegénység és az éhség bűzét? Feltűntek az anyjukon éhesen csüngő gyerekek? Láttál már olyan háztartást, ahol 5 gyerek van, aki 5 éven aluli, és még egy az anyjuk méhében – miközben a legidősebb lányokat 13 évesen férjhez adják?” – Florence Blondel (ugandai származású újságírónő).

Források:
https://www.overshootday.org/florence-blondel-population/


A) Jó tudni! Tovább
B) Megkérdőjelezem, mert: